Voertuig Onderhoud

Wij kijken onder de motorkap

voertuig onderhoud

Goed onderhoud is van groot belang voor de veiligheid en betrouwbaarheid van uw auto. Daarnaast draagt een goed onderhouden auto bij aan een beter milieu.

Uiteindelijk scheelt een goed onderhouden auto ook in toekomstige reparatie kosten.Regelmatig onderhoud aan uw voertuig vermindert het risico tot falen, en verlengt de levensduur van uw auto.

In de handleiding van uw voertuig kunt u lezen wat en wanneer moet worden gecontroleerd, het is  een goed idee om het lezen van de handleiding een gewoonte te maken. Als u geen behoefte heeft om dit zelf te doen, laat het dan door  service professioneel verrichten, deze controleren alles – een keer per maand is ideaal voor een optimale dekking.

De vloeistoffen in de motor van uw auto zorgen ervoor dat de motor soepel loopt en voorkomen dat de auto oververhit raakt.  Daarom is het van uiterst belang dat de niveaus van alle vloeistoffen in uw voertuig periodiek worden gecontroleerd zoals aangegeven in uw voertuig handleiding.

Controleer daarom regelmatig de oliestand van uw motor. Doe ook NOOIT te veel olie in de carter. Dit zal schade toebrengen aan uw motor, dus alleen olie bijvullen als het nodig is, dit kunt u van de peilstok aflezen.

Andere controle punten zijn: banden, olie, koelvloeistof, remvloeistof, transmissievloeistof, stuurbekrachtigingsvloeistof en de accuvloeistof.