Universeel autobedrijf Ottermaanse is sinds 2002 gevestigd in Almere. Gespecialiseerd in reparatie en  onderhoud  aan vrijwel alle merken auto’s.

Bij ons kunt u ook terecht voor zomer en winterbanden, regelmatig kopen wij grotere partijen merkbanden in, door het grote volume zijn wij in staat dit tegen zeer concurerende prijzen te doen, dit voordeel komt onze klanten ten goede. Houd u daarom onze aanbiedingspagina in de gaten, volg ons op twitter of like ons op facebook.

Ook kunt u zich voor onze nieuwsbrief aanmelden. Mis onze aanbiedingen niet, autorijden is al duur genoeg. U merkt als klein autobedrijf staat persoonlijke aandacht en contact bij ons centraal. Onze doelstelling is dat u met een goed gevoel onze werkplaats in Almere verlaat.

Meer dan 60% van de auto’s op de weg zijn tegenwoordig uitgerust met een airco of klimaat systeem. Om een goede werking van uw airconditioning te garanderen is professioneel onderhoud van cruciaal belang. Wist u dat u jaarlijks zonder dat de airco gebruikt wordt u ongeveer zo’n 10 % van de koelvloeistof kwijtraakt.

 

Bij geen onderhoud betekend dit een slechte werking van uw airco systeem en waarschijnlijk een defect op langere termijn. Voorkomen is  beter en goedkoper dan genezen is onze stelling, daarnaast is het toch doodzonde als u een airco heeft en deze het niet goed doet als u hem nodig heeft.

Onderstaande pakketten zijn alleen van toepassing voor de Peugeot 107, Toyota Aygo, en de Citroën C1. Voor andere merken en of modellen graag bellen of mailen.
[supsystic-price-table id=8]


Ook voor chiptuning kunt u bij ons terecht, sinds enige tijd zijn wij certified dealer van de Tuning-Box pro en de andere tuning producten van TuningPro. De Tuning-Box Pro is een revolutionair digitaal chiptuning kastje dat permanent op de OBD2 aansluiting van uw auto aangesloten blijft. Zolang deze is aangesloten worden de parameters die verantwoordelijk zijn voor het vermogen en brandstofverbruik van uw auto bijgeregeld, zonder dat we de ECU hoeven over te schrijven. Uw voertuig blijft dus geheel fabrieks-origineel.

De resultaten van deze bijzondere vorm liegen er niet om, al onze klanten die de Tuning-Box Pro hebben aangeschaft zijn versteld van de resultaten hiervan. De motor wordt rustiger, het voertuig krijgt meer vermogen en een hoger koppel, als resultaat zit u sneller in de hoogste versnelling waardoor u in de regel bij gelijkmatige rijstijl brandstof bespaart. Het is ook mogelijk om een ECO variant van de Tuning-Box Pro te leveren, hierbij ligt de nadruk meer op brandstofbesparing dan op kracht en vermogen. Bel of mail ons voor meer informatie of kijk eens op de website van Tuning-Box Pro

Voertuig Reparatie

Wij kunnen uw auto binnen 1 min tunen!

De onderdelen waar een auto van gemaakt is zijn onderhevig aan slijtage, bij elke auto krijgen we vroeg of laat te maken met defecten welke gerepareerd, of onderdelen die vervangen moeten worden. Mechanische problemen aan uw auto kunnen  erg zorgelijk zijn.  Een onverwacht defect aan uw auto kan ook nog eens de verkeersveiligheid in gevaar brengen.

Daarom is het raadzaam om bij het constateren van een gebrek,  of een vermoeden dat er iets niet klopt dit direct te controleren en te repareren. U kunt onnodige auto-storingen al voorkomen door alleen al het uitvoeren van enkele simpele controles aan uw auto. Controleer uw handleiding om te weten wanneer het nodig is om olie te verversen, afstellen, of distributieriem te vervangen, en nog veel meer.

Wees trouw aan het onderhoud schema door de fabrikant aangegeven, en uw auto zal trouw zijn aan u.OBD-diagnose. De meeste voertuigen gemaakt na 1996 beschikken over een ‘On Board Diagnostic’ (OBD)-functie, deze computer verzamelt informatie over hoe de auto functioneert, en geeft weer waar zich problemen bevinden.

Elke keer dat u problemen ervaart, of een mysterieuze lampje op het dashboard gaat branden, is het raadzaam om uw auto naar een ervaren garage te brengen, uw auto wordt aangesloten met een computer die communiceert met zijn OBD, zo krijg u een betrouwbare, nauwkeurige diagnose van het probleem.Heeft u het gevoel dat uw auto niet lekker loopt, of bent wenst u een reparatie uit te voeren. Bel of kom gerust eens langs voor een onafhankelijke diagnose.

1-performance-upgrades

Zorg goed voor uw auto, en uw auto zal goed voor u zorgen. Veel voertuigen beschikken tegenwoordig over een automaatbak, doch slecht of geen onderhoud kan in der loop van de tijd voor problemen zorgen aan uw automaatbak. Veel automaatbakken hebben vanaf de fabriek een longlife ATF olie. In de praktijk geeft dit toch veel problemen welke zich uiten in slecht schakelen en functioneren van de automaatbak. Dit komt voornamelijk doordat de viscositeit van de (ATF) Olie veranderd alsmede opname van vocht en ander (hygroscopisch) vuil en veroudering van de ATF olie. Hierdoor worden automaatbak componenten ernstig aangetast.

Slijtage van de koppelingsplaten in koppelomvormer dragen er ook aan bij dat de slijtresten zich vermengen met de olie en zich gaan afzetten in de gehele automaatbak, hierdoor worden de stuurventielen en andere componenten beïnvloed. Ons advies is daarom ook om op tijd uw autmaatbakolie te laten controleren. Onze mantra is en blijft, voorkomen is beter dan genezen!

Autobedrijf Ottermaanse is officeel partner van Croon Oil en is in het bezit van het revolutionae powerflusch apparaat van Croon oil.

Zie hieronder het filmpje van de Croon powerflusch in werking!

 

Voertuig Onderhoud

Wij kijken onder de motorkap

voertuig onderhoud

Goed onderhoud is van groot belang voor de veiligheid en betrouwbaarheid van uw auto. Daarnaast draagt een goed onderhouden auto bij aan een beter milieu.

Uiteindelijk scheelt een goed onderhouden auto ook in toekomstige reparatie kosten.Regelmatig onderhoud aan uw voertuig vermindert het risico tot falen, en verlengt de levensduur van uw auto.

In de handleiding van uw voertuig kunt u lezen wat en wanneer moet worden gecontroleerd, het is  een goed idee om het lezen van de handleiding een gewoonte te maken. Als u geen behoefte heeft om dit zelf te doen, laat het dan door  service professioneel verrichten, deze controleren alles – een keer per maand is ideaal voor een optimale dekking.

De vloeistoffen in de motor van uw auto zorgen ervoor dat de motor soepel loopt en voorkomen dat de auto oververhit raakt.  Daarom is het van uiterst belang dat de niveaus van alle vloeistoffen in uw voertuig periodiek worden gecontroleerd zoals aangegeven in uw voertuig handleiding.

Controleer daarom regelmatig de oliestand van uw motor. Doe ook NOOIT te veel olie in de carter. Dit zal schade toebrengen aan uw motor, dus alleen olie bijvullen als het nodig is, dit kunt u van de peilstok aflezen.

Andere controle punten zijn: banden, olie, koelvloeistof, remvloeistof, transmissievloeistof, stuurbekrachtigingsvloeistof en de accuvloeistof.

Autobanden

Here you can see what we have to offer and what you'll pay for that

mechanic changing a car wheel.


Het hebben van goede autobanden is niet alleen wettelijk verplicht, maar is voornamelijk belangrijk voor de eigen veiligheid en die van anderen. Ottermaanse levert nieuwe als ook gebruikte autobanden tegen de scherpste prijzen.

U kunt bij ons terecht voor de meeste A merken, welke wij direct betrekken van de Producent. Ook hier merkt u het verschil weer in uw portemonnee.

APK Keuring

Wij uw zorg uit handen

Wie zijn auto niet op tijd APK laat keuren, ontvangt van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) automatisch een beschikking (boete).

De auto mag 2 maanden voor de einddatum ter APK keuring aangeboden worden. Bij goedkeuring wordt de oude datum met een jaar verlengd. De einddatum van het keuringsbewijs mag niet overschreden worden. Deze 2 weken zijn reparatietijd.

Reparatie en APK keuring: Als een auto reparaties nodig heeft bij de APK keuring, wordt deze afgekeurd. De eigenaar krijgt dan twee weken de tijd om zijn auto te laten repareren. Gedurende deze weken mag men alleen op de openbare weg rijden naar en van het APK station. Als de auto weer gerepareerd is, wordt deze alsnog goedgekeurd en afgemeld bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

rdw autobedrijf almere

Als een auto een APK keuring heeft gehad ontvangt de eigenaar een apk keuringsrapport, zowel bij een goedkeuring als bij een afkeuring van de auto.

Het APK keuringsrapport (van een goedgekeurde auto) moet men bij zich hebben in de auto. De politie kan er om vragen, een ongeldige APK keuring levert in NL een boete op van minimaal  127,- euro.

Op het APK keuringsrapport worden niet alleen reparatie- en afkeurpunten aangegeven, maar ook adviespunten. Dit zijn geconstateerde gebreken die nog niet tot afkeur van de auto leiden maar wel binnen afzienbare tijd gerepareerd moeten worden.

Voorkom extra kosten maak op tijd een APK keuringsafspraak bij ons in Almere.

 

Winterbanden hebben een zachtere rubbersamenstelling dan zomerbanden, tevens is het profiel door grotere lamellen anders dan de zomerband. Hierdooor presteren winterbanden beter dan zomerbanden bij winterse omstandigheden zoals sneeuw en sneeuwmodder. Wij raden winterbanden onder uw auto dan ook ten strengste aan tussen 1 Nov en 15 April.

Winterbanden zijn te herkennen aan dit symbool op de band.

Waar zijn winterbanden verplicht?

Duitsland:

In Duitsland is het verplicht de auto uitrusting aan de weersomstandigheden aan te passen. De Duitse wet verstaat onder winterse omstandigheden: gladheid door sneeuw, ijzel, sneeuwmodder en gladheid door rijp- of ijsvorming. Er is geen periode bepaald waarin winterbanden verplicht worden gesteld.

Daarnaast dienst u auto ook winters te zijn uitgerust met bijvoorbeeld de juiste ruitenwisser, ruitensproeiervloeistof en koelvloeistof. Gaat u de bergen in, neem dan absoluut sneeuwkettingen mee, ook buiten het seizoen is dit raadzaam.

Bij het niet voldoen aan de gestelde winterse eisen kunt u een boete riskeren tussen  € 40,- en € 80,- en 1 strafpunt.

Bij onze Oosterburen zijn all weather banden en winterbanden met het sneeuwvlok symbool, M+S toegestaan. Het profiel moet minimaal 1,6 mm zijn, aanbevolen wordt tenminste 4 mm.

Noorwegen:

In Noorwegen is het verplicht om op winterbanden te rijden als de weersomstandigheden hiernaar zijn.  Bij een aanrijding zonder winterbanden bij gladheid kan ertoe lijden dat u sneller aansprakelijk wordt gesteld. Tevens zijn sneeuwkettingen en spijkerbanden hier toegestaan.

Polen:

In Polen bestaan eer nog geen vaste regels voor het gebruik van winterbanden, doch zijn winterbanden wel aan te raden, maar geen verplichting.  Op sommige wegen wordt de verlichting van sneeuwkettingen aangegeven.  Laar u niet misleiden door deze regels, een wettelijke bepaling in Polen zegt namelijk dat andere weggebruikers en passagiers geen gevaar mogen lopen. Bij slechte weersomstandigheden is het dan nog maar de vraag of u hiermee wegkomt als u een ongeluk maakt met zomerbanden in de sneeuw.

Oostenrijk:

Tussen 1 november en 15 April bent u bij winterse weersomstandigheden verplicht om winterbanden onder uw auto te hebben. Dit kan ook in de andere jaargetijden op bepaalde bergwegen verplicht worden gesteld. 4 mm profiel is het minimum wat aan de banden moet zitten. Bij het overschrijden van een bepaald gewicht, is zelf 5 mm vereist.  De boete bij het niet voldoen van gestelde eisen kan uiteenlopen tussen € 35,- en 5.000,-. Mocht u een ongeluk veroorzaken met zomerbanden terwijl winterbanden verplicht waren, dan  zult u ter allen tijde aansprakelijk gesteld.

Frankrijk:

In Frankrijk zijn ze iets flexibeler  als het om winterbanden gaat. Ze wordt verplicht gesteld als dit op de boren wordt aangegeven, hetzelfde geldt voor sneeuwkettingen.  U zilt deze borden met name in de berggebieden tegenkomen. Veroorzaakt u een ongeluk op zomerbanden waar winterbanden verplicht zijn, dan bent u ten allen tijde aansprakelijk.

Spanje:

In het Noorden van Spanje valt ook regelmatig sneeuw in de winter en wordt er in bergen ook geskied. Winterbanden zijn hier niet verplicht, doch worden ze wel aangeraden.

Zwitserland:

Het Alpenland, als het niet op borden wordt aangegeven langs de wegen zijn winterbanden hier niet verplicht.  Uitzondering is als de toestand van de wegen erom vraagt zijn ze wel verplicht. Sneeuwketting mogen, maar je mag er niet harder dan 50 km per uur mee rijden.

Zweden:

Bij winterse omstandigheden ben je van December tot en met Maart in Zweden verplicht  om winterbanden onder je voertuig te hebben. Het bandenprofiel moet minimaal 3 mm zijn. Sneeuwkettingen  zijn geoorloofd als ook spijkerbanden.